Ce fel de lentile pentru ochelari de soare vi se potrivesc?

Conform unui studiu desfăşurat în SUA în 2008, trei oameni din patru poartă ochelari de soare pentru a-şi proteja ochii împotriva soarelui.Totuşi, doar unul din cinci purtători au ochelari de soare corespunzători prescripţiei optice. În mod frecvent, ochelarii de soare sunt aleşi strict din considerente estetice. Dar ochelarii de soare nu sunt numai ochelari de soare.

Nu mai este nevoie să specificăm faptul că lentilele ochelarilor de soare trebuie să vă protejeze ochii împotriva radiaţiilor UV. Lentilele pentru ochelari de soare de cea mai bună calitate realizate conform nevoilor ochilor dvs. pot îmbunătăţi vederea în lumină puternică, reduc oboseala oculară şi vă oferă mai mult entuziasm la activităţile în aer liber.

Fie că aveţi nevoie de corecţie optică sau nu, optometristul dvs vă poate oferi consultanţă în orice problemă privind protecţia ochilor împotriva soarelui- poate să îndeplinească dorinţele şi nevoile personale privind vederea, şi să vă recomande cu exactitate lentilele potrivite dvs. În cele din urmă, fiecare ochi, fiecare obicei vizual şi fiecare stil de viaţă, sunt la fel de individuale ca şi amprentele. Să nu păreţi suprinşi dacă optometristul dvs. vă cere detalii privind hobby-urile dvs. atunci când vă recomandă lentilele pentru ochelari de soare.

Fie că au nevoie de lentile monofocale, progressive sau nu au nevoie de corecţie optică, persoanele care desfăşoară activităţi multiple îşi doresc ochelari de soare pe care să îi poată purta în orice situaţie, care să le protejeze ochii împotriva refexiilor şi radiaţiilor UV dăunătoare. Pentru a-şi putea desfăşura preocupările, persoanele active au nevoie de vedere perfectă mereu: ei se pot confrunta cu situaţii în care reducerea reflexiilor iritante ale soarelui este necesară- în timpul şofatului, de exemplu, sau în cazul sporturilor montane sau acvatice.

Persoana iubitoare de comfort este nevoită să poarte ochelarii mereu. Această categorie de purtători de ochelari îşi doresc să evite nevoia de a schimba mereu ochelarii de vedere cu cei de soare atunci când intensitatea luminii se schimbă. Persoanele care doresc să iasă din tipare, care vor să fie diferite au propria concepţie în ceea ce priveşte designul şi funcţionalitatea. Ramele pentru ochelari de soare curbate satisfac în mod ideal această cerinţă, oferind un design excepţional, de actualitate, fiind în general alegerea pasionaţilor de sport care doresc protecţia optimă a ochilor.