Controlul optometric la început de an școlar

Sosirea lunii septembrie înseamnă și începutul anului școlar; și este timpul ca elevii să revină la rutina zilnică și să se concentreze asupra învățatului. Cu toată agitația temelor, a activităților extracuriculare sau a meditațiilor, este de așteptat că de cele mai multe ori controalele de rutină sunt amânate. Totuși, vederea este esențială pentru abilitățile de învățare ale copiilor, și informațiile pe care le procesăm depind ăn mare parte de calitatea imaginilor pe care le vedem

1) Examinarea vederii este esențială

Dacă copilul dvs. are probleme de vedere, îi va fi dificil să îndeplinească sarcinile școlare. Dacă, de exemplu acesta evită să citească sau să scrie, acesta poate fi un semn de întrebare, ca de altfel și atunci  atunci când citește nu poate urmări rândurile, sau aduce cartea prea aproape, sau scrisul de mână nu este citeț

Dacă se plânge de dureri de cap, sau are tendința de a se freca la ochi frecvent, acestea pot fi de asemenea semne ale problemelor de vedere. Toate aceste probleme îi influențează capacitatea de a se concentra, aspect care poate fi în detrimentul procesului de învățare. Prin urmare, este bine să îi faceți o vizită optometristului dvs.

2) Eliminați oboseala oculară

Odată întorși la școală, copii nu au de ales decât să se concentreze asupra cărților și a computerului. Bineînțeles, fiecare părinte își dorește să își vadă copilul concentrat asupra studiilor, dar din nefericire, focalizarea la o anumită distanță penru o perioadă lungă de timp poate cauza oboseală oculară.

Acest lucru se întâmplă deoarece mușchii oculari, care ajută cristalinul să focalizeze, se strânge ăn timpul unei sarcini vizuale intense, și poate cauza dureri de cap, oboseală și vedere în ceață, pe lângă  multe alte simptome. Din acest motiv, este important să îi amintiți copilului să își odihnească ochii, luând o pauză.

Regula 20/20/20 este un exercițiu bun, și constă în: la fiecare 20 de minute, priviți la o distanță de cel putin 2 m, pentru cel puțin 20 de secunde. Dacă copilul dvs. utilizează dizpozitive digitale, strălucirea cauzată ecranul acestora implică o solucitare mult mai puternică a ochilor, crescând mai mult riscul oboselii oculare, așadar este necesar să reduceți strălucirea cât mai mult. Tratamentele moderne ale lentilelor pentru ochelari pot reduce aceste străluciri.

Atunci când solicitarea vederii datorată temelor, a utilizării computerului sau a sportului devine excesivă, copii se pot plânge de ochi obosiți, de încordarea ochilor sau de vedere în ceață. Din păcate unii copii nu le spun părinților de aceste probleme.

Dacă simptomele nu sunt tratate, acestea pot afecta procesul de învățare, ducând la note mici, probleme în timpul cititului, și mai ales asupra încrederii în sine a copilului. Profesioniștii noștri vă pot oferi asistență și sfaturi pentru a vă ajuta copilul să își folosească vederea la capacitate maximă.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi