Cum îşi aleg domnii perechea (de ochelari) perfectă

Ochelarii de vedere au depășit de mult statutul de nevoie practică și doar de corecție optică. În zilele noastre ochelarii  sunt un accesoriu care ne evidentiază trăsăturile, ne definesc personalitatea și de multe ori ne ajută sâ fim mai încrezători. ‘Perechea perfectă’ se alege în funcție de câteva reguli privind fizionomia (forma feței, nuanța tenului și a părului) tendințele, personalitatea fiecărui purtător, dar un ajutor de nădejde este specialistul din cabinetul de optică.
La fel ca în orice domeniu doamnele au criterii diferite față de domni,atunci când sunt in căutarea perechii de ochelari perfecte.

Așadar, doamnele au reguli clare și stricte de la care nu se abat in momentul in care iși aleg ramele pentru ochelari. Se lasă indrumate și influențate  de părerea specialiștilor în care au deplină incredere și cărora le comunică cum iși doresc să arate ochelarii perfecți pentru ele. Unele doamne țin cont și de părerea unei prietene și  a partenerului de viață.

1. Forma feței
În ceea ce privește forma feței regulile sunt simple, forma ramei se alege în contrast cu forma fetei. De exemplu, o față rotundă are nevoie de linii drepte pentru a compensa curbele și a crea senzația de ingustare și alungire, de aceea sunt recomandate ramele pătrate sau dreptunghiulare. Se evită ramele rotunde care nu fac altceva decât să evidentieze și mai mult rotunjimea feței.
Pentru o formă a feței pătrate pentru a contrabalansa maxilarul pătrat alegem rame mai late cu colțurile puțin ridicate, modele rotunjite sau ‘ochi de pisică’ sunt ideale pentru a desăvârși frumusețea unei astfel de persoane.
În cazul fețelor ovale alegerea ramelor este foarte ușoară, deoarece se potrivește aproape orice fel de ramă. Se evită, totuși  modelele prea rotunde, prea înguste sau prea conturate.

2.Culoarea părului
Culoarea părului este un alt criteriu de selecție pentru a atinge perfecțiunea în ceea ce privește alegerea ramei.
Blondelor li se potrivesc nuanțe deschise pastelate care aduc chipului un plus de lumină și căldură. Șatenelor le îndulcesc trăsăturile nuanțele de maroniu, auriu, maro-roșcat. Brunetele preferă în general ramele in culori închise însa li se potrivesc foarte bine și ramele colorate.

3 Culoarea tenului
Pentru ca armonia să fie deplină pentru un ten în nuanțe calde culoarea ramelor trebuie să fie inspirata din nuanțele focului: bronz, auriu, crem, corai portocaliu, bej. Pentru tenul în nuanțe reci culorile trebuie să fie desprinse din cele ale metalelor și anume bleu, gri, argintiu, ametist. Pentru tenul matur, când pielea pierde din pigmentare și devine mai deschisă la culoare, nuanțele aprinse precum caramiziu, roșu, violet sunt cele mai potrivite.

4. Vestimentație
Doamnele nu concep să aibă doar o singură geantă, doar o singură pereche de pantofi sau doar o rochie așa că respectă acest principiu și în materie de ochelari. Își aleg două sau trei modele pe care să le poarte în funcție de ținută,  de momentul zilei  sau de culorile care predomină în garderobă.

Atât în cazul doamnelor cât și al domnilor, specialiștii Best Optic iși vor aduce aportul pentru a găsi perechea perfectă ținând cont de preferințele, personalitatea și stiulul de viață al fiecărui purtător.