Cum să ne menținem ochii sănătoși în timpul verii

În timpul verii nivelul de polen crește în mod considerabil, și ținând cont că 95% dintre cei care suferă de alergii au alergie și la polenul florilor de fân, este lesne de înțeles că vara este o adevărată provocare pentru unii purtători de lentile de contact.

Menținerea rutinei zilnice de întreținere a lentilelor de contact va ajuta la prevenirea aderării alergenilor la suprafața lentilelor. O alternativă pe care ar trebui să o luați în considerare este folosirea lentilelor de contact de unică folosință, pentru a vă minimiza riscurile de contaminare și disconfortul.

În cazul în care doriți să înotați, luați-vă întotdeauna măsuri de siguranță. Indiferent dacă alegeți să înotați în mare sau în piscină, va trebui să vă protejați ochii prin înlăturarea lentilelor de contact. Există posibilitatea achiziționării ochelarilor de înot cu dioptrii pentru un confort sporit.

Atenție la aerul condiționat! În zilele foarte călduroase, atunci când vă aflați la volan, nimic nu vă poate oferi mai mult confort decât pornirea aerului condiționat. Totuși, este bine de știut că nu este indicat să poziționați ventilatorul spre fața dvs., deoarece acesta va cauza uscarea rapidă  a ochilor. Expunerea prelungită poate avea ca rezultat sindromul de ochi uscat. În cazul în care purtați lentile de contact, acestea se vor usca și le veți putea pierde.

Cu toții știm că soarele emite raze UV puternice, care pot fi extrem de nocive pentru pielea și ochii noștri. Asigurați-vă că ochelarii dvs. de soare vă protejează întradevăr de acestea! Lentilele ochelarilor de soare trebuie să aibă protecție 100% UVA și UVB și trebuie să acopere eficient și pielea din jurul ochilor, piele care este de 4 ori mai subțire decât restul tenului. Un alt aspect important pentru protecția UV este asigurarea aportului necesar de vitamina C, pentru a menține nivelui plasmei din sânge ridicat.

Și nu în ultimul rând, apa este foarte importantă. Hidratarea corectă este cheia menținerii ochilor și a întregului corp sănătos. Corpul nostru conține 75% apă, și în timpul verii deshidratarea poate fi o problemă destul de gravă, mai ales în cazul celor care suferă de uscăciune oculară. Astfel este imperativ necesar să beți cei 2 litri de lichide recomandați zilnic.

Prin urmare, indiferent de locul în care vă petreceți vacanța, fiți mereu pregătiți, pentru a evita eventualele neplăceri și pentru a vă bucura cu avevărat de timpul liber.