De ce problemele oculare pot fi cauza durerilor de cap?

O presiune iritantă în spatele ochilor, pulsații ușoare ale tâmplelor sau senzația de bătaie ușoară în partea superioară a capului- cu toții am suferit de dureri de cap. Majoritatea aleg ca remediu imediat un analgezic, în timp ce alții așteaptă ca durerea să treacă de la sine. O altă opțiune ar fi însă, vizita la optometrist pentru un control, deoarece atunci când este nevoie să purtăm ochelari și  nu o facem, cel mai probabil vom suferi foarte des de dureri de cap.

Cei care suferă de dureri de cap descriu că în momentul în care au aceste dureri pur și simplu nu pot funcționa. Milioane de oameni suferă cu regularitate de dureri ascuțite, amorțeli sau presiune care le afectează concentrarea la muncă, școală sau activitatea de zi cu zi. Găsirea unui remediu înseamnă de multe ori îmbunătățirea calității vieții. De cele mai multe ori este foarte ușor, deoarece majoritatea acestor dureri sunt cauzate de un defect al vederii..

Hipermetropia, în special, solicită ochii foarte mult, cauzând astfel dureri de cap. Dacă eşti hipermetrop, obiectele apropiate sunt văzute neclar. Ochiul tău este hipermetop dacă acesta este prea scurt în plan orizontal, sau cristalinul nu refractă suficient lumina, iar fasciculele luminoase care provin de la obiectele apropiate nu se întâlnesc la nivelul retinei. Problema poate fi corectatã cu lentila convexă, deoarece aceasta apropie fasciculele luminoase,care se vor întâlni la nivelul retinei.

De obicei, în cazul hipermetropiei, durerile de cap apar după o lectură sau după utilizarea prelungită a computerului sau a tabletei. Acest lucru se datorează datorită încercărilor constante ale ochiului de a menține obiectele focalizate. Cea mai mare problemă este, însă că mulți dintre noi suferă de hipermetropie fără a ști, deoarece ochii lor pot compensa până la un anumit nivel. Efortul constant sau solicitarea pentru a vedea o imagine clară cauzează dureri de cap, care însă nu sunt considerate de către pacienți legate de problemele oculare. Mai puțin comun, însă o tot o cauză a durerilor de cap, poate fi un strabism latent nediagnosticat, doeoarece în acest caz se depune un efort mare pentru a menține ochii pe axe paralele.

Simptomele tipice ale durerilor de cap apar de cele mai multe ori după activități ce implică vederea de aproape. Dacă vederea devine încețoșată temporar, sau dublă, este bine să mergeți la un control specializat.

Vestea bună: o pereche de ochelari perfect adaptată nevoilor dvs. va avea rezulate optime în corectarea hipermetropiei sau strabismului. Apoi durerile de cap vor rămâne pur și simplu o amintire neplăcută.