Informatii utile despre lentile de ochelari

/Informatii utile despre lentile de ochelari

Lentile pentru ochelari estetici

Lentilele subţiate sunt cea mai bună alegere atunci când ne dorim ochelari estetici, uşori şi comfortabili. Acestea sunt recomandate în special în cazul viciilor de refracţie care necesită dioptrii mari pentru a le corecta.

O mare parte a purtătorilor de ochelari suferă de miopie, iar pentru a o corecta este nevoie de lentile concave, şi anume lentile subţiri la centru şi groase la margine. Iar cu cât este mai mare prescripţia, cu atât grosimea la margine va creşte.

Ochelarii în vogă sunt fabricaţi din plastic sau metal, de cele mai multe ori cu rame mai subţiri decât lentilele, sau în cazul ramelor fără contur marginea lentilelor va fi expusă complet, aspect ce duce la o pereche de ochelari inestetică în cazul dioptriilor mari.

Prin ce diferă lentilele subţiate de cele obişnuite?

Lentilele pentru ochelari corectează greșeala optică a ochilor bazându-se pe principiul fizic al refracției luminii. Puterea lentilei, și anume dioptria, este negativă în cazul miopiilor, și pozitivă în cazul hipermetropiilor. În cazul celor din urmă, lentilele vor fi mai subțiri la margine, dar groase la centru.

În cazul dioptriilor mari, lentilele pentru ochelari obișnuite pot fi groase, inestetice și incomfortabile datorită greutății lor. Din fericire, cercetătorii au descoperit metode și materiale pentru a obține lentile subțiri și estetice.

Lentilele cu indice de refracție mare sunt mai subțiri datorită capacității de refracție a luminii mai eficientă comparativ cu lentilele uzuale. Sunt mai ușoare  deoarece cantitatea de material folosită la fabricarea lor este considerabil mai puțină, și sunt mai plate, aspect care oferă un aspect mai suplu, mai estetic diminuând în același timp efectul de ochi mărit sau micșorat.

Însă de cele mai multe ori, pentru a obține o vedere impecabilă, nu este suficientă doar subțierea lentilelor. În cazul dioptriilor mari, și în cazul acestora, pe margini vor continua să existe distorsiuni ale imaginii, datorate procedeului de fabricare al lentilelor. Pentru a rezolva acest aspect, pe lângă procedeul de subțiere al lentilelor, în procesul de fabricație există posibilitatea de a prelucra lentila în fiecare punct de pe suprafața ei pentru a obține maximul de comfort pentru purtătorul de ochelari.

Toate lentilele pentru ochelari au însă capacitatea de a reflecta lumina, reducând claritatea mai ales pe timp de noapte sau în condiții de iluminare artificială. Lentilele obișnuite reflectă în medie aproximativ 8% din lumină, în timp ce lentilele subțiate reflectă dublu lumina. De aceea, pentru o vedere cât mai bună și pentru o estetică deosebită a ochelarilor, este de recomandat ca lentila să fie însoțită de un tratament antireflex.

Soluțiile personalizate oferite de către specialiștii noștrii, pornind de la rețeta pentru ochelari, lentilele potrivite stilului de viață, la rame au rolul de a oferi vederea perfectă pe care cu toții ne-o dorim, comfort, și nu în cele din urmă ochelari estetici, care să completeze trăsăturile purtătorilor de ochelari.

Strabismul este o afecțiune destul de frecventă la copii, atunci când ochii nu privesc în aceeași direcție, atunci când fixează un obiect. De obicei este întâlnit la cei care au o funcționalitate improprie a mușchilor oculari, sau la cei care au hipermetropie mare.

Șase mușchi sunt responsabili pentru controlul fiecărui ochi în parte. În mod ideal, ochii lucrează împreună pentru a privi în aceeași direcție. Atunci când apar probleme ale controlării mișcărilor, atunci unul dintre ochi poate să se deplaseze înspre nas, tâmplă, în sus sau în jos. Această deplasare a ochiului poate să apară mereu, sau doar atunci când copilul este obosit, bolnav, sau s-a concentrat mult timp asupra cititului, sau a calculatorului. Uneori doar un singur ochi ”fuge”, alteori se poate să alterneze.

Alinierea corectă a ochilor este importantă pentru a evita vederea dublă, pentru percepția corectă a adâncimii, sau pentru a preveni slăbirea vederii la ochiul cu probleme. Atunci când ochii nu sunt aliniați, creierul primește două imagini diferite. Inițial, apare vederea dublă și confuzia, dar în timp, creierul va ignora imaginea alterată. Strabismul netratat la timp poate duce la scăderea permanentă a vederii, la așa numita ambliopie, sau ochi leneș.

Unii bebeluși pot da impresia că suferă de strabism, dar de fapt ei privesc corect. Acesta se numește pseudostrabism, și este cauzat de excesul de piele din colțul interior al ochilor, și dispare pe măsură ce cresc.

Strabismul apare de regulă la copii până la vârsta de 3 ani, și chiar dacă popular se consideră ca această afecțiune trece de la sine, acesta se poate înrăutăți fără tratament. Tratamentul strabismului include ochelari, cu lentile prismatice, antrenament vizual, sau tratament chirurgical. Strabismul poate fi cauzat de probleme ale mușchilor, ale nervilor care transmit informații mușchilor, sau a centrului de control din creier responsabil cu mișcările ochilor. Se mai poate dezvolta însă, și în urma unor boli sau ca urmare a traumatismelor.  Factorii de risc pot să curpindă istoricul familiei, problemele de vedere care implică dioptrii mari pentru corecție, sau problemele de ordin medical.

Cea mai frecventă formă de strabism este esotropia acomodativă, și apare deseori atunci când ne confruntăm cu o hipermetropie necorectată. Cei cu hipermetropie mare se concentrează foarte tare pentru a menține imaginile clare, aspect ce forțează ochiul să se miște înspre nas. Simptomele pot include vederea dublă, nevoia de a închide unul dintre ochi pentru a putea citi, sau înclinarea capului pentru a realiza focalizarea. Dacă ochii nu pot fi coordonați, atunci apare exotropia intermitentă, atunci când ochii se deplasează spre exterior. Astfel, ne putem confrunta cu dureri de cap, dificultate la citit sau oboseală a ochilor, și nevoia de a închide unul dintre ochi pentru a vedea clar la distanță, și sensibilitate la lumina solară.

Așadar, este deosebit de important ca strabismul să fie diagnosticat la timp, pentru ca vederea copilului să se dezvolte la capacitate maximă, și pentru a nu îi fi afectată vederea binoculară. În urma unei investigații complete, optometriștii noștri se vor asigura că cei mici au ochii pregătiți pentru școală.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Ochelarii de soare au ca menire protejarea ochilor și a pielii din jurul ochilor de razele soarelui, iar pe lângă utilitatea lor, ei au devenit și un accesoriu la modă. Ochelarii de soare sunt disponibili într-o varietate de forme, culori și materiale, așadar fiecare dintre noi își poate alege perechea care i se potrivește.

Este bine ca pentru a avea beneficiile unor ochelari de soare de calitae să mergem în cabinetele de optică, unde vom primi sfaturi privind estetica ochelarilor, funcționalitatea lor sau  gradul de protecție al lentilelor.

Însă persoanele care au nevoie de corecție optică nu pot purta ochelari normali de soare pentru că nu pot vedea cu ei. Din fericire, astăzi  ne putem achiziționa ochelari de soare cu dioptrii! Chiar dacă mulți dintre noi nu sunt informați în ceea ce privește această soluție, ea este prezentă în oferta de lentile a cabinetelor de optică, într-o varietate mare de culori, în diferite nuanțe de închidere sau chiar în variantă degrade.

Rolul acestora este de a ne proteja ochii de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, iar ca să ne confere un confort sporit, este recomandat să alegem lentile care să conțină filtru polarizant pentru a elimina disconfortul dat de strălucirea care se reflectă de pe suprafețele plane cum ar fi apa, zăpada, nisipul și asfaltul umed. Ochelarii de soare cu prescripție medicală sunt disponibili pentru aproape orice tip de dioptrie, inclusiv pentru lentilele bifocale sau lentilele progresive pentru a ne ajuta să citim o carte sau o revistă atunci când ne relaxăm în aer liber.

Într-un cabinet de optică specializat sunt disponibile mostre de culoare, pentru a alege culoarea dorită. De regulă cele mai frecvente sunt nuantele de gri, verde-gri, verde sau maro, însă sunt disponibile si lentile cu efect de oglindă, sau combinații de culori.

La fel ca și în cazul purtătorilor de ochelari de soare fără prescripție, obiectivul purtătorilor de ochelari de soare cu prescripție medicală trebuie să fie achiziționarea unor ochelari de soare cu lentile care blochează 100% radiațiile UV dăunătoare ale soarelui. Protecția UV nu este legată de culoarea și densitatea nuanței lentilelor de ochelari de soare, astfel încât putem alege orice culoare de lentile care ne place.

Modelele de rame disponibile pentru ochelarii de soare cu prescripție medicală sunt aceleași cu cele ale ochelarilor de soare fără prescripție medicală. Există însă câteva restricții cum ar fi ramele care se curbează în jurul capului pentru a împiedica pătrunderea soarelui prin laterale, ramele metalice turnate sau pe fir nu sunt recomandate în cazul lentilelor polarizate.

Este important ca prescripția pentru ochelari să fie corelată corect cu ramele alese, dar și cu tipul de lentile care urmează a fi montate. Așadar, cele mai bune sfaturi le veți primi în centrele specializate.

Chiar dacă sunteți purtători de ochelari sau lentile de contact, și aveți o pasiune pentru înot sau scufundări, dioptria sau riscurile lentilelor de contact nu mai reprezintă o problemă. Soluția o reprezintă purtarea unor măști sau a unei perechi de ochelari pentru înot cu corecția necesară dumneavoastră.

Pentru acest tip special de ochelari este nevoie de o prescripție, diferită însă de prescripția uzuală pentru ochelari, datorită caracteristicilor unice ale mediului subacvatic. Apa în sine acționează ca o lupă, și de aceea de multe ori, peștii din acvariu sau alte obiecte subacvatice, par mai mari decât în realitate.Așadar, din moment ce lumina se comportă diferit în apă, optometristul sau oftalmologul trebuie să modifice prescripția uzuală, întocmai pentru a avea o vedere clară și în timpul în care practicați sporturi subacvatice.

În plus, în funcție de stilul măștii pentru scufundări, sau a ochelarilor pentru înot, prescripția ochelarilor poate fi influențată, deoarece lentilele pot fi poziționate mai aproape, sau mai departe de ochi, comparativ cu poziționarea normală a lentilelor pentru ochelari.

Măștile pentru scufundat
Lentilele pentru măștile de scufundat, care să aibă corecția inclusă, pot fi disponibile în două forme: fie întreaga față a măștii este alcătuită din lentilă, fie lentilele sunt introduse separat între mască și ochi. Măștile pentru scufundări cu dioptrie pot fi personalizate, în funcție de dioptriile dvs., sau pot fi prefabricate pentru miopie sau hipermetropie, însă în acest caz dioptria este egală pentru ambii ochi.

Unele măști sunt proiectate pentru a permite inseturi cu dioptrii personalizate în partea de interior. Acestea oferă posibilitatea de corecție mai exactă a vederii. Însă, în funcție de adâncime, temperatură și tipul de apă, aburirea lentilelor poate reprezenta un dezavantaj.

Dacă sunteți purtător de lentile de contact, datorită riscului de contaminare a lentilelor în mediul subacvatic, este de preferat ca să înotați sau să faceți scufundări fără a le purta. O opțiune mai sănătoasă o reprezintă lentilele de contact de unică folosință, pe care să le aruncați de îndată ce ieșiți din apă.

Ochelarii pentru înot
Ochelarii  pentru înot sunt mult mai mici și se așează mai aproape de ochi comparativ cu o mască pentru scufundări. Ei sunt concepuți pentru a proteja ochii de apă și să fie eleganți și discreți, în același timp, astfel încât să nu influențeze cu viteza și mișcarea în apă. O garnitură de cauciuc sau silicon înconjoară lentilele pentru a păstra apa departe de ochi.

Ca și în cazul măștii de scufundări, ochelarii de înot sunt disponibili cu lentile de corecție prefabricați, cu aceeași putere pentru ambii ochi. Pentru că ochelari de înot sunt folosiți, în general, la piscina, aceste lentile vă pot oferi o vedere adecvată. Cu toate acestea, ochelari de înot personalizați, reprezintă o opțiune mult mai adecvată, deoarece în cazul lor se ține cont de o eventuală diferență dintre cei doi ochi.

Prin urmare, dacă printre hobby-urile dvs. estivale, se află scufundările, și sunteți purtători de ochelari , nu ezitați să ne faceți o vizită pentru a afla toate detaliile privind acești ochelari speciali.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Fiecare persoană care depăşeşte vârstă de 40 de ani, începe să fie dependentă de folosirea ochelarilor pentru aproape în majoritatea timpului.

Discomfortul acestui fenomen se manifestă atunci când pacientul este deja purtător de ochelari pentru distanţă, şi activităţi uzuale precum şofatul, privitul la televizor, cumpărăturile sau cititul unui prospect de medicamente devin dificile pentru că necesită alternarea celor două perechi de ochelari.

Care este soluţia propusă de specialiştii Best Optic ? – Lentilele progresive.

Ochelarii cu lentile progresive nu vă constrâng libertatea de vedere,  şi vă vor ajută să aveţi o vedere fără compromisuri chiar dacă priviţi la televizor, lucraţi la calculator sau citiţi.

Lentila progresivă vă oferă o vedere impecabilă atât la distanţă, la aproape dar şi la yona intermediară, acest lucru datorându-se unei succesiuni de dioptrii în plan vertical asemenea unui degrade de culori. Există însă o multitudine de tipuri de lentile progresive, potrivite pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de bugetul şi aşteptările acestuia, iar specialiştii noştri vă vor îndruma către alegerea corectă.

Tehnologia şi inovaţiile din domeniu au adus astăzi fabricarea lentilelor la cel mai înalt nivel.  Dacă în trecut lentilele erau fabricate în serie şi fiecare purtător trebuia să se adapteze la acelaşi tip de lentilă, astăzi lentilele sunt construite în funcţie de particularităţile purtătorului.

 

Cum alegem tipul de lentile potrivit?

În cabinetele Best Optic atât optometriştii cât şi consultanţii de vânzări vă vor recomanda  produse corelat cu activităţile şi stilul dumneavoastră de viaţă. Din portofoliul disponibil veţi avea posibilitatea de a alege de la variantele clasice la cele individualizate în funcţie de buget şi aşteptări.

Totodată, adaptarea cu lentilele progresive este influenţată de meticulozitatea şi parcurgerea tuturor paşilor care implică  parametrii tehnici. În cabinetele oftalmologice Best Optic dispunem de aparatură de ultima generaţie astfel încât comandarea şi montarea lentilelor progresive exclude orice eroare umană folosind doar sistemele inovatoare de centrare şi montare 3D.

În cabinetele Best Optic va aşteaptă o echipa tânăra, entuziastă, care vă va oferi soluţia perfectă pentru o vedere excelentă.

Orica Măgdălina- Optometrist Best Optic Red.

Ochiul uman este o operă de artă a naturii. Cuprinde o combinație de lentile și mușchi care lucrează împreună pentru a trimite informații creierului, informații transformate apoi în imagini. Vederea periferică este doar o parte a capacității noastre de a vedea, și există o serie de aspecte foarte interesante legate de aceasta zonă a vederii.

Stiați că?

Din punct de vedere științific, vederea periferică este acea zonă a câmpului vizual, în afara zonei central de vedere. Așadar când spunem că ”vedem cu coada ochiului” ne referim la acest segment al vederii.

  • De exemplu, atleții pe lângă antrenamentul fizic, își antrenează și capacitatea de a privi în lateral. O mică parte dintre noi ne naștem cu vedere perfectă, și vederea periferică este importantă. De aceea atleții sunt antrenați să își dezvolte capacitatea de a conștientiza acțiuni care nu se află în câmpul lor vizual central.
  • Vederea periferică este un aspect ce ține de siguranța noastră. Ne permite să vedem obiecte ce se apropie de noi în lateral pentru a evita de exemplu accidente.
  • Vederea periferică ne ajută să vedem în timpul nopții.
  • În zona vederii periferice, vedem totul în alb și negru, însă acest lucru nu este sesizabil, deoarece mișcarea ochilor compensează acest aspect.
  • Majoritatea oamenilor citesc folosindu-se doar de vederea centrală, lucru ce îi impiedică să vadă mai mult de 50% din text. O vedere periferică antrenată, crește capacitatea de a citi mai rapid textele.

Importanța vederii periferice

Deoarece privim întotdeauna înainte, mulți dintre noi presupunem că vederea centrală este cea mai importantă. Lucru neadevărat de altfel. Vederea centrală nu este esențială pentru vederea de ansamblu, cu ajutorul periferiei putem avea o imagine completă.

Semnificația vederii periferice este evidențiată în timpul șofatului. Asta înseamnă că nu suntem nevoiți să întoarcem capul de fiecare dată când vrem să vedem în lateral, fiind capabili să privim înainte dar să folosim în același timp oglinzile laterale, fără a ne pierde concentrarea asupra drumului, evitând astfel accidentele.

Vederea periferică este importantă din foarte multe motive, începând de la activități recreative până la siguranța fiecăruia. Jocurile video și sporturile sunt mai interesante datorită acestei capacități a ochilor noștri de a vedea în lateral. Este uimitor cât de dependenți suntem de aceasta, și cât de mult o utilizăm, fără a fi conștienți de acest lucru.

Gândiți-vă cât de des folosiți ecranele dispozitivelor inteligente, cât de des priviți televizorul sau câte ore lucrați în fața monitorului sau a laptopului. În prezent, aproximativ 93% dintre persoanele adulte folosesc aceste dispozitive cel puțin două ore zilnic, și mai mult de 60% dintre aceștia cinci sau mai multe ore pe zi.

După doar câteva ore în fața monitorului, ochii noștri devin obosiți, cu simptome incluzând o stare generală de oboseală, dureri de cap, vedere încețoșată sau ochi roșii, iritați sau uscați. Mai mult de 50% dintre cei care folosesc acest tip de dispozitive se confruntă cu acest tip de oboseală oculară.

Care este însă de fapt cauza?
Dispozitivele inteligente și unele sisteme de iluminat economice emit lumină albastră de frecvență înaltă. Cercetările au arătat că lumina albastră cu spectrul între 400 și 520 nm și cu un maxim la 460 nm, este deosebit de importantă pentru regularizarea melatoninei din corpul uman, proces care influențează ritmul biologic circadian și starea generală de bine.

Însă, pe de altă parte, există dovezi care demonstrează că expunerea pe termen lung la lumină albastru-violet cu lungime de undă sub 460 nm, cu un maxim la 440 nm, contribuie la deteriorarea foto-chimică a retinei, crescând riscul de degenerescență maculară (fenomen cunoscut sub numele “lumina albastră periculoasă”). S-a demonstrat de asemenea că expunerea la lumina albastră înainte de culcare poate să cauzeze tulburări de somn.

Ce este de făcut?
Este deosebit de important să existe o filtrare adecvată a luminii albastru-violet în concordanță cu intensitate ei. Filtrarea luminii albastru-violet la 440 nm și lungimi de undă inferioare are un impact minor asupra ritmului circadian, oferind în același timp protecție împotriva degenerescenței maculare.

Tratamentele inovative ale lentilelor pentru ochelari, sau cele numite BlueProtect, reflectă parțial lumina albastru-violet provenind de la sursele artificiale, împiedicând lumina dăunătoare să intre în ochi. Aceste tratamente reduc transmisia lumini albastre periculoase, păstrând în același timp un nivel ridicat de transmisie la lungimea de undă necesară reglării ritmului cicardian.

Majoritatea dintre noi își doresc să vadă perfect chiar dacă aceasta necesită o investiție mai mare pentru a obține vederea pe care și-o doresc. Totuși lentilele pentru ochelari convenționale au în continuare limitări… prin acestea se pot observa în continuare distorsiuni ale imaginilor. Acest tip de aberații de cele mai multe ori cauzează vedere neclară, în special în condiții de iluminare slabă, chiar dacă rețeta pentru ochelari este una actualizată.

Însă cu noua tehnologie de care dispunem la centrul Best Optic Exclusiv, putem spune că am găsit soluția pentru aceste probleme, și anume lentilele personalizate Zeiss. Aceste lentile de înaltă definiție sunt construite în sinergie perfectă cu specificațiile exacte ale amprentei ochiului pacientului utilizând tehnologia de fabricație de ultimă generație a Zeiss. Ca și purtători de ochelari, nu trebuie să ne mulțumim cu lentile convenționale din moment ce putem beneficia de un design modern care să satisfacă și să se adreseze nevoilor noastre în mod individual, și care să ofere o vedere optimă, foarte clară.

Persoanele care sunt obișnuite cu lentilele convenționale, au experimentat de cele mai multe ori distorsiuni ale vederii, iritații oculare, migrene sau dureri de cap intense atunci când utilizează ochelarii, chiar dacă prescripția lor este actualizată și corectă. Cu noua tehnologie de care dispunem, putem spune vom revoluționa prescrierea de ochelari. Procesul de fabricare digitală a lentilelor nu numai că va oferi pacienților o vedere mult mai clară, dar va elimina totodată acele aberații de ordin superior ale lentilelor convenționale.

 Ce înseamnă de fapt noua tehnologie? Mult mai mult decât simple lentile pentru ochelari, lentilele fabricate în acest mod promit pacienților o vedere precisă, de înaltă claritate îmbunătățind în mod semnificativ abilitatea de a vedea perfect, oferind o claritate excelelentă în condiții variabile de iluminare și un contrast îmbunătățit.

Totul începe cu o consultație exactă și detaliată, diferită de cele obișnuite. Prima dată se măsoară parametrii oculari cu un aparat numit i.Profiler. Acesta determină nevoile optice și vizuale individuale ale pacientului, prin analizarea a mai mult de 2.500 de puncte de referință ale fiecărui ochi. Se analizează de asemenea răspunsul pupilei pacientului la diferite condiții de iluminare, rezultând astfel lentile personalizate care să ofere purtătorului cea mai bună vedere posibilă.

 Așadar, ce oferă lentilele personalizate comparativ cu cele convenționale? O mulțime de avantaje. În primul rând, cu lentilele personalizate pacienții beneficiază de o vedere îmbunătățită în special în condiții de iluminare slabă și noaptea, iar halourile și strălucirile deranjante ale surselor de iluminare sunt semnificativ reduse. Un alt efect pozitiv al purtării acestor lentile este abilitatea de a vedea culorile mai vii, datorită contrastului îmbunătățit pe care îl oferă.

Prin intensificarea culorilor și a contrastului, purtătorii lentilelor prescrise de către noi, cu noua tehnologie de care dispunem la central Best Optic Exclusiv, pacienții noștri se vor bucura de o vedere perfectă.

Dispozitivele digitale ne domină viața din ce în ce mai mult, iar ochii noștrii  nu a fost pregătiți pentru a face față acestei lumi tehnologizate. Privitul constant la telefonul mobil, la tabletă sau laptop crește riscul de oboseală oculară și a simptomelor asociate efortului vizual. Este așadar necesar să înțelegem ce înseamnă de fapt oboseala oculară, cauzele acesteia și soluția oferită de optometriștii Best Optic.

Odată cu lansarea unor lentile specializate, numite lentile Digitale, partenerul nostru, ZEISS a introdus o nouă categorie de produse special concepute și fabricate pentru a îndeplini cerințele lumii digitalizate. Dispozitivele inteligente precum telefoanele sau tabletele au devenit constante în viața noastră de zi cu zi. Ele ne simplifică dar ne și definesc stilul de viață. Cu cât le folosim mai mult, mai frecvent va trebui să facem o schimbare a privirii de la aproape la distanță, și invers.  Asta înseamnă că ochii ne sunt solicitați într-un alt mod comparativ de exemplu cu acum 10 ani.

Cele mai frecvente simptome ale oboselii oculare sunt vederea încețoșată, ochi uscați și roșii, dureri de cap, tensiune în zona cervicală a coloanei vertebrale și tendința de a obosi mai repede decât de obicei în momentul în care folosiți un dispozitiv inteligent.

Lentilele Digital au fost concepute special pentru a ajuta ochii obosiți și încordați să facă față la noile provocări ale tehnologiei. Ele oferă purtătorilor o vedere clară și suficient de vastă a întregului mediu, și includ o zonă calculată specific pentru a asigura o vedere comfortabilă în timpul utilizării dispozitivelor digitale. Practic, aceste lentile ajută la focalizarea mult mai rapidă a obiectelor situate la diferite distanțe, reduc stressul și oboseala ochilor, sunt ideale pentru a le purta pe tot parcursul zilei.

Lentilele ZEISS Digital sunt special concepute pentru a satisface nevoile vizuale ale persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 49 de ani sau care se confruntă pentru prima dată cu probleme la vederea la apropiere sau cei care utilizează dispozitive digitale portabile, indiferent dacă aceștia sunt sau nu purtători de ochelari.

Controlul periodic este deosebit de important, mai ales dacă dorim să avem o vedere clară și ochi sănătoși. Problemele date de oboseala oculară nu au din păcate efecte negative doar asupra eficacității la locul de muncă, de exemplu, dar și asupra coloanei vertebrale, datorită poziției de lucru. Sfatul specialiștilor va fii mereu de ajutor, și va avea aplicabilitate și asupra stării generale de bine a pacienților.

ZEISS – Tratamentul Antireflex DuraVision – Momentul in care reflexiile reduse ii lasa pe ceilalti sa te vada asa cum esti.
Se adreseaza nevoilor consumatorilor: De la bun, la mai bun pana la cel mai bun !
ZEISS – Tratamentul Antireflex DuraVision – Reflexiile reduse iti confera un aspect estetic deosebit.

2018-07-16T15:16:35+00:00 iulie 16th, 2018|Categories: Informații utile, Lentile de ochelari|0 Comments