Lentile de contact – intrebari frecvente.

Intrebari frecvente

Pentru cat timp pot folosi un recipient, inainte sa fie necesară înlocuirea lui?
Recipientul pentru păstrarea lentilelor trebuie înlocuit la o lună de zile sau la fiecare nouă achizitie de solutie  pentru  întretinere. Nu trebuie sa porti lentilele de contact mai mult decat perioada recomandată de catre prescriptor pentru fiecare tip de lentila in parte, deoarece exista riscul de contaminare a lentilei dupa aceasta perioada.

Pot sa port lentilele de contact chiar daca sunt in crestere ?
Odata ce ai ajuns la adolescenta, ochii tai sunt suficient de dezvoltati ca sa poti purta lentile de contact. Prescriptorul iti poate confirma acest lucru prin efectuarea unui consult. Este normal ca, în timp, ochii oamenilor sa se modifice uşor, iar dacă se întâmplă acest lucru, lentilele de contact pot fi ajustate să se potrivească prescripţiei.

Pot să port machiaj în timp ce port lentile de contact ?
Da, atâta timp cât respecţi cateva reguli simple, cum ar fi să îţi pui lentilele de contact înainte de a te machia, şi îti scoti lentilele înainte de a te demachia.

Pot să înot în timp ce port lentile de contact ?
Nu. Risti sa-ti pierzi lentilele, iar clorul din apă îţi poate irita ochii. De asemenea există şi un risc de infecţie. Întreabă prescriptorul pentru mai multe detalii.

Pot să dorm cu lentilele de contact ?
Numai cu lentilele de port prelungit precum familia de lentile PureVision® de la Bausch & Lomb se poate dormi noaptea, deoarece sunt special concepute sa permita o bună oxigenare a ochiului în timpul somnului. Nu este recomandat să dormi cu alte lentile de contact, deoarece ochii trebuie să ” respire ” în timp ce dormi, astfel ca oxigenul să ajungă la cornee.

Pot să-mi pierd lentilele în ochi ?
Nu–ti fa griji – lentilele nu pot ajunge în spatele ochilor. Dacă lentilele alunecă de la locul lor, este posibil sa ai nevoie de ajutor ca să le repui la loc, dar acest lucru nu-ţi dăunează.