Lentilele de contact – mituri si mister

/Lentilele de contact – mituri si mister

LENTILE DE CONTACT  –  MITURI SI MISTERE

Lentilele de contact actuale reprezinta o alternativa moderna de corectie a vederii. Sunt confortabile la purtare, usor de manevrat si transforma vietile a milioane de purtatori.

Care sunt cele mai frecvente ‘mituri si mistere’ in ceea ce priveste lentilele de contact ?

Mitul 1 : Lentilele de contact nu sunt confortabile. Au trecut multi ani de cand au fost lansate lentilele de contact. Dar in ultimii ani, domeniul materialelor pentru lentile de contact a cunoscut o imensa dezvoltare. Aceste noi lentile sunt extrem de moi, subtiri si flexibile si foarte important isi pastreaza umiditatea, ceea ce ofera un confort fantastic. Materialul si designul permit lentilelor sa se muleze formei unice a ochiului dumneavoastra. De asemenea deoarece le veti inlocui in mod regulat,veti simti lentilele de contact curate si confortabile.

Mitul 2 : Nu imi place ideea de a-mi pune ceva in ochi. Aceasta este o rectie normala pentru un incepator in domeniul lentilelor de contact. Este de inteles ezitarea initiala dar acest sentiment va disparea imediat ce specialistul va va arata cum sa aplicati corect lentilele de contact.

Mitul 3 : Purtarea lentilelor de contact conduce de obicei la infectii oculare. Lentilel de contact nu produc infectii. Microbii de pe suprafata unei lentile murdare initiaza infectia. Doar lipsa unei igiene corespuzatoare sau purtarea incorecta a lentilelor de contact poate determina astfel de probleme. Daca dezinfectati corect lentilele, le curatati corespunzator si le inlocuiti conform recomandarilor, germenii nu au nici o sansa de supravietuire.

Mitul 4 : Lentila de contact poate aluneca si ramane blocata in spatele ochiului. Nu este posibil ca o lentila de contact sa se piarda in spatele ochiului sau sub pleoapa daca se deplaseaza. Ochiul are o bariera de protectie care acopera albul ochiului si se continua rasfranta pe partea interna a pleoapelor. Aceasta impiedica lentila de contact sa patrunda in spatele ei.

Mitul 5 : Lentilele imi vor cadea din ochi la miscari rapide. Datorita anatomiei ochiului uman, este practic imposibil ca lentilele de contact moi sa cada din ochi. De aceea puteti practica toate tipurile de sport in timp ce purtati lentile de contact. Forta care retine lentila de contact pe suprafata oculara depinde de diametrul lentilei. Daca sunt adaptate bine, nu cad niciodata.

Mitul 6 : Curatarea lentilelor de contact dureaza o vesnicie. Curatarea lentilelor este foarte importanta pentru sanatatea ochilor. Din fericire solutiile multifunctionale existente astazi reprezinta o varianta simplificata ce usureaza mult curatarea si intretinerea lentilelor de contact. Cea mai buna varianta de a dezinfecta si curata lentilele este de a le lasa in solutie  pe  timpul noptii.

Mitul 7 : Nu pot sa folosesc produse de machiaj daca port lentile de contact. Va puteti machia, dar trebuie sa urmati niste reguli simple: aplicati dupa insertia lentilelor de contact si indepartati lentilele inainte de a va demachia.

Mitul 8 : Lentilele de contact colorate sunt doar pentru cei care au nevoie de  corectie a vederii. Lentilele de contact colorate sunt disponibile cu si fara dioptrii. Ceea ce inseamna ca puteti purta lentile de contact colorate chiar daca nu aveti nevoie de corectie optica. Totusi si acestea trebuie adaptate si prescrise de un specialist si necesita aceeasi ingrijire ca oricare alta lentila de contact.

Mitul 9 : Lentilele de contact nu imi vor oferi o vedere mai clara decat  ochelarii. Lentilele de contact ofera o vedere mai buna, ele va asigura un camp vizual si o vedere periferica mai larga decat ochelarii indiferent in ce directie priviti pentru ca acestea spre deosebire de ochelari se misca odata cu ochii. In plus lentilele nu se aburesc, nu cad si nu se sparg in  timpul activitatilor fizice. Pentru orice tip de sport lentilele de contact ofera o vedere mai buna decat ochelarii.

Mitul 10 : Nu pot purta lentile de contact pentru ca am astigmatism. In trecut lentilele de contact pentru corectarea astigmatismului nu erau disponibile in toate tipurile de materiale. Inovatiile aparute in ultimii ani au schimbat acest lecru. Astigmatismul nu mai este o bariera in purtarea lentilelor de contact.

Mitul 11 : Letilele de contact costa o avere. Costul real al lentilelor de contact este mai redus decat se crede. Datorita progreselor tehnologice exista o gama larga de lentile de contact pe piata. In functie de ce tip de lentile folositi si de frecventa cu care le inlocuiti, costul zilnic al lentilelor de contact poate fi mai mic decat suma pe care o cheltuiti pentu ziarul sau cafeaua zilnica. Specialistii va vor  ajuta sa gasiti lentilele de contact care se potrivesc cel mai bine corectiei vizuale, stilului de viata si bugetului dumneavoastra.

2018-07-23T11:53:37+00:00 februarie 7th, 2018|Categories: Informații utile, Lentile de contact|Tags: |Comentariile sunt închise pentru Lentilele de contact – mituri si mister