Măștile pentru scufundări și ochelarii de înot

Chiar dacă sunteți purtători de ochelari sau lentile de contact, și aveți o pasiune pentru înot sau scufundări, dioptria sau riscurile lentilelor de contact nu mai reprezintă o problemă. Soluția o reprezintă purtarea unor măști sau a unei perechi de ochelari pentru înot cu corecția necesară dumneavoastră.

Pentru acest tip special de ochelari este nevoie de o prescripție, diferită însă de prescripția uzuală pentru ochelari, datorită caracteristicilor unice ale mediului subacvatic. Apa în sine acționează ca o lupă, și de aceea de multe ori, peștii din acvariu sau alte obiecte subacvatice, par mai mari decât în realitate.Așadar, din moment ce lumina se comportă diferit în apă, optometristul sau oftalmologul trebuie să modifice prescripția uzuală, întocmai pentru a avea o vedere clară și în timpul în care practicați sporturi subacvatice.

În plus, în funcție de stilul măștii pentru scufundări, sau a ochelarilor pentru înot, prescripția ochelarilor poate fi influențată, deoarece lentilele pot fi poziționate mai aproape, sau mai departe de ochi, comparativ cu poziționarea normală a lentilelor pentru ochelari.

Măștile pentru scufundat
Lentilele pentru măștile de scufundat, care să aibă corecția inclusă, pot fi disponibile în două forme: fie întreaga față a măștii este alcătuită din lentilă, fie lentilele sunt introduse separat între mască și ochi. Măștile pentru scufundări cu dioptrie pot fi personalizate, în funcție de dioptriile dvs., sau pot fi prefabricate pentru miopie sau hipermetropie, însă în acest caz dioptria este egală pentru ambii ochi.

Unele măști sunt proiectate pentru a permite inseturi cu dioptrii personalizate în partea de interior. Acestea oferă posibilitatea de corecție mai exactă a vederii. Însă, în funcție de adâncime, temperatură și tipul de apă, aburirea lentilelor poate reprezenta un dezavantaj.

Dacă sunteți purtător de lentile de contact, datorită riscului de contaminare a lentilelor în mediul subacvatic, este de preferat ca să înotați sau să faceți scufundări fără a le purta. O opțiune mai sănătoasă o reprezintă lentilele de contact de unică folosință, pe care să le aruncați de îndată ce ieșiți din apă.

Ochelarii pentru înot
Ochelarii  pentru înot sunt mult mai mici și se așează mai aproape de ochi comparativ cu o mască pentru scufundări. Ei sunt concepuți pentru a proteja ochii de apă și să fie eleganți și discreți, în același timp, astfel încât să nu influențeze cu viteza și mișcarea în apă. O garnitură de cauciuc sau silicon înconjoară lentilele pentru a păstra apa departe de ochi.

Ca și în cazul măștii de scufundări, ochelarii de înot sunt disponibili cu lentile de corecție prefabricați, cu aceeași putere pentru ambii ochi. Pentru că ochelari de înot sunt folosiți, în general, la piscina, aceste lentile vă pot oferi o vedere adecvată. Cu toate acestea, ochelari de înot personalizați, reprezintă o opțiune mult mai adecvată, deoarece în cazul lor se ține cont de o eventuală diferență dintre cei doi ochi.

Prin urmare, dacă printre hobby-urile dvs. estivale, se află scufundările, și sunteți purtători de ochelari , nu ezitați să ne faceți o vizită pentru a afla toate detaliile privind acești ochelari speciali.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi