Ochelarii de soare – Alege protectia optima

/Ochelarii de soare – Alege protectia optima

Ochelarii de soare

Cum sa alegi corect perechea potrivita de ochelari de soare.

Secretul consta in alegerea caracteristicilor potrivite pentru ochii tai . Cand ai luat decizia investitiei  intr-o pereche de ochelari de soare , NU UITA de:

Tipul de activitate la care ii vei folosi:  pescuit, ski, conducerea masinii, etc. , dar si de tendintele modei.
Ochelarii de soare reprezinta instrumente veritabile de protectie la radiatia solara ultravioleta si poseda calitati optice care garanteaza o protectie completa a aparatului ocular – 100% UVA/UVB – in conditiile unei expuneri indelungate la razele soarelui.
Un ochelar de soare bun se recunoaste prin faptul ca nu reflecta lumina, adica purtatorul nu este deranjat de imagini reflectate si persoana din fata ochelarilor nu se vede reflectat in lentile. Acesta nu este numai o circumstanta estetica, ci va protejeaza ochii si mareste siguranta la conducere.
O verificare a calitatii ochelarilor de soare se poate face de fiecare utilizator privind o suprafata ce se repeta, de exemplu tiglele de pe acoperisul unei case .
Tine perechea de ochelari de soare putin la distanta si acopera-ti un ochi. Uita-te doar print-o lentila la acoperisul de tigla in timp ce misti usor ochelarii de la stinga la dreapta, apoi sus – jos. Tiglele de pe acoperis ar trebui sa ramana uniforme in timp ce le privesti. Daca ele se onduleaza in vreun fel, atunci lentilele nu indeplinesc una din proprietatile de baza ale lentilelor si anume torsiunea lentilei in montura ramei.
Culoarea lentilei: de ea depinde cat de fidel vei percepe celelalte culori din jurul tau si cum vei vedea contrastele.
– Lentilele verzi sunt neutre- ele reduc stralucirea si nu distorsioneaza perceperea culorilor;
– Lentilele gri si maro intra tot in aceasta categorie;
– Lentilele galbene, aurii si cele de nuanta chihlimbarului sunt potrivite pentru schi, snowboard si alte sporturi de iarna .
Un ochelar de soare performant este cel cu lentile polarizante.
Lentilele polarizante – sunt foarte indicate atat vara cat si iarna tuturor persoanelor cu sensibilitate marita la lumina naturala, conducatorilor auto si pentru pescari, deoarece imbunatatesc contrastul, elimina efectul de stralucire, nu influenteaza perceptia culorilor, ofera protectie UV 100% si au un confort deosebit in utilizare.

2018-07-23T11:53:59+00:00 februarie 9th, 2018|Categories: Informații utile, Ochelari de soare|Comentariile sunt închise pentru Ochelarii de soare – Alege protectia optima