Ochelarii de vedere si forma fetei

/Ochelarii de vedere si forma fetei

Cum sa ne alegem ochelarii în functie de forma fetei?

 

Atunci când ne alegem ochelarii, trebuie sa ținem cont dacă îi purtăm permanent sau ocazional (la birou, la calculator sau conform tendințelor actuale din modă) și trebuie să fim foarte atenți la trăsăturile feței, la linia sprâncenelor, culoarea părului, tenului și a ochilor. În general, este indicat ca forma ramelor să aibă linia geometrică opusă formei feței dumneavoastră. De exemplu,  asocierea unei rame pătrate la o  fizionomie pătrată va accentua trăsăturile acesteia. Indiferent de  forma feței, ochelarii trebuie aleși astfel încât, atunci când râdem, pomeții  să nu ridice ramele..

• Fața rotundă: acestui tip de față i se potrivesc ochelarii cu rame pătrate sau dreptunghiulare cu o formă ușor alungită, care vor crea efectul de  alungire al  chipului si vor atrage atenția asupra părții superioare a feței. Pentru persoanele cu fața mai lată, sunt potriviți ochelarii cu rame subțiri, iar pentru o fizionomie mai delicată  se pot alege și rame mai groase.
• Fața pătrată: este tipul de fizionomie cu pomeți si maxilare proeminente, căreia i se potrivesc ochelarii de vedere cu rame rotunjite sau ovale, pentru a îndulci trăsăturile și a atrage atenția asupra fruții si a pomeților. Tipul de ochelari “aviator” sau “motociclist” este cel mai potrivit, cu puntea nazală mică pentru a mișcora nasul. O alegere la fel de bună ar fi ramele  care să nu aibă partea de jos conturată, sau ramele fără contur.
• Fața în formă de inimă: trăsăturile acestui tip de față se recunosc ușor, pomeții și eventual fruntea mai accentuate, iar maxilarele și bărbia foarte ușor pronuntațe, ca un triunghi cu vârful în jos. Ramele de ochelari indicate sunt cele subțiri și rotunde pentru a minimiza fruntea lată. Rama în formă de fluture care este mai lată în partea inferioară sau cea fără contur sunt alegerile potrivite.
 Fața în formă de diamant este o formă rară, ca un triunghi cu vârful în sus. Pentru a nu accentua linia maxilarelor, sunt indicate ramele de ochelari cu o grosime mai mare în partea superioară, cu vârfurile  ridicate către tâmple, cu colțuri rotunjite și eventual decorațiuni pe brațe în zona tâmplelor, pentru a crea efect de lățime în zona tîmplelor și de a  da un echilibru trăsăturilor.
• Fata ovala este cea mai avantajată datorită bunei proporționări. I se potrivesc toate tipurile de rame de ochelari.


2018-07-23T11:53:20+00:00 februarie 7th, 2018|Categories: Informații utile, Ochelari|Tags: , , |0 Comments