Ochi uscați dimineața?

Majoritatea dintre noi ne-am familiarizat cu faptul că dimineața ne trezim cu ochii uscați, deși foarte rar ne-am întrebat care este cauza. Deși cauzele care pot sta în spatele acestei problemele pot fi chiar interesante, există mai multe metode prin care putem combate senzația de ochi uscat.

 

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Această zicală este nemaipomenită, dar ochii noștri primesc întradevăr ce li se cuvine? De cele mai multe ori nu acordăm atenție suficientă nevoilor ochilor, dar trebuie să ținem cont de faptul că pe măsură ce înaintăm în vârstă îngrijirea corespunzătoare este esențială. Ochii uscați dimineața pot fi un semn care să ne determine să începem să facem alegeri mai sănătoase în ceea ce privește modul nostru de viață.

Există o multitudine de motive pentru care ochii se usucă dimineața, printre care sindromul de ochi uscat , o afecțiune destul de comună, cauzată de o anomalie în producerea lacrimilor, care poate duce la o lipsă de umectare a suprafeței ochiului. Lacrimile sunt esențiale pentru sănătatea ochilor, deoarece ele conțin diferite elemente importante, printre care și uleiuri care împiedică evaporarea lor. Simptomele acestui sindrom de ochi uscat pot fi de la mâncărimi, la senzație de arsură sau de nisip în ochi, care pot deveni foarte supărătoare dacă nu sunt luate măsuri în acet sens.

O altă cauză a ochilor uscați dimineața poate fi mediul în care trăim și ne desfășurăm activitățile zilnice, cum ar fi utilizarea îndelungată a dispozitivelor digitael. De exemplu în zonele în care vântul bate mai puternic, ochii noștri sunt mai expuși uscăciunii. De asemenea, cei care trăiesc în orașe, tind să experimenteze uscăciunea oculară mult mai frecvent decât cei din zona rurală, datorită nivelelor mari de poluare atmosferică, și a încălzirii centrale din apartamente. Puteți să apelazi în acest caz la un umidificator pentru camera, pentru ca aerul să nu devină uscat.

Efectele adverse ale medicamentelor, mai ales ale celor pe care le administrați înainte de culcare, pot cauza senzație de ochi uscat la trezire. Trebuie să citiți cu atenție prospectul medicamentelor, și să măriți cantitatea de apă băută în timpul tratamentului cu un astfel de medicament.

Dieta este de asemenea foarte importantă. Lipsa antioxidanților este asociată de cele mai multe ori cu cele mai multe afecțiuni oculare. Fructele, de exemplu afinele, sunt foarte bogate în vitamina C, de patru ori mai mult decât portocalele. Afinele ajută în procesele antiinflamatorii, ajută la întărirea vaselor de sânge și a circulației sanguine, esențiale pentru sănătatea ochilor. Esențiali în sănătatea oculară sunt și acizii grași, de tipul omega-3, în special în cazul ochilor uscați. Aceștia se regăsesc în peștele gras, semnințe de in sau nuci.

Pe lângă un stil de viață sănătos, lacrimile artificiale pot ajuta foarte mult la ameliorarea simptomelor. Acestea produc o hidratare rapidă și de lungă durată a ochilor, și pot fi folosite de toți cei care resimt simptome de ochi uscat, fie ei purtători de lentile de contact sau nu.

Așadar, pot fi multe cauze care pot cauza senzația de ochi uscat dimineața, fiecare dintre ele având o soluție specifică. Doar în urma unui consult de specialitate se pot identifica corect cauzele acestui discomfort. Specialiștii noștri vă vor face ochii să zâmbească din nou.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi