Optometriștii – profesioniștii vederii

Ochii au o funcție importantă în calitatea vieții noastre, și optometriștii au un rol esențial în a ne ajuta să înțelegem conexiunea dintre sănătatea ochilor și starea generală de sănătate și cea mentală.

Rolul cel mai important al optometristului este cel de a oferi servicii de îngrijire primară a ochilor, cu adresabilitate la sănătatea oculară dar și la funcționarea corectă a vederii. Aceasta include efectuarea de teste, evaluări și diagnosticare; oferind corectarea vederii prin antrenament vizual, ochelari sau lentile de contact. Optometriștii au de asemenea capacitatea de a identifica patologiile oculare sau eventualele corpuri străine prezente, colaborând mai apoi cu medici oftalomologi, în cazul patologiilor sau a intervențiilor chirurgicale, dar şi relaţionează cu medicii de familie ai pacienților pentru a stabili o strategie comună care să se adreseze problemelor de sănătate în general.

De asemenea, optometriștii sunt cei care cunosc tehnologiile inovative care oferă vedere de calitate, a lentilelor și a ramelor, și ei sunt cei care le oferă pacienților lor soluția pentru problemele de vedere, ținând cont de individualitatea fiecăruia, de personalitatea și de activitatea desfășurată.

Deși este unul dintre cele mai mici organe ale corpului uman, ochiul este o structură complexă strâns legată de creier și de restul corpului. O varietate de probleme ale corpului se pot manifesta ca și simptome ale vederii, aspecte pe care nu toți le putem identifica. De aceea testarea vederii este foarte importantă. Un control optometric care să cuprindă ultimele tehnologii în diagnosticarea și prescrierea de ochelari, poate să identifice semnele timpurii ale unor afecțiuni oculare, și pot de cele mai multe ori să îmbunătățească pe termen lung calitatea vieții unei persoane. De multe ori, afecțiuni precum diabetul sau hipertensiunea arterială pot avea urmări asupra acuității vizuale. Cataracta și opacitățile cristalinului sunt alte probleme pe care le putem identifica, aspecte foarte importante atunci când scopul final este obținerea unui confort vizual optim.  Verificarea vederii nu înseamnă doar prescrierea de ochelari!

Echipa noastră de optometriști este formată din personal foarte calificat, entuziaşti şi nu în ultimul rând dedicaţi meseriei lor. Ei sunt de părere că cel puțin trei sferturi dintre afecţiunile vizuale pot fi corectate pe măsură ce oamenii conștientizează cât de importantă este verificarea cu regularitate a sănătății ochilor.

Este extraordinar de plăcut să poți fi capabil să îmbunătățești vederea unei persoane, sau să vezi zâmbetul unui copil atunci când vede pentru prima dată în viață clar. Asemeni medicilor oftalmologi, optometriștii participă la cursuri de perfecţionare continuuă în domeniu. Echipa Best Optic este prezentă la toate evenimentele, iar prin consecvenţa şi gradul de pregătire al optometriştilor, ne putem defini ca fiind Profesioniştii Vederii.