Putem înota cu lentile de contact?

Vara este perioada în care cei mai mulți purtători de ochelari se îndreaptă către lentilele de contact, deoarece aceastea le oferă libertate de mișcare și posibilitatea purtării ochelarilor de soare. Tipul lentilelor de contact este însă cel mai important aspect de discutat cu optometristul dvs. De cele mai multe ori lentilele de contact zilnice pot fi o alegere excelentă în perioada vacanței.

Pe lângă multe nelămuriri privind lentilele de contact, care sunt alternative destul de noi în țara noastră, comparativ cu ohelarii,  ne confruntăm frecvent cu nelămuriri privind înotul cu lentilele de contact.

Înotul cu lentilele de contact ar trebui să fie evitat pe cât posibil pentru a preveni contaminarea cu bacterii a ochilor. Înotul cu lentilele poate avea ca rezultat iritații, infecții oculare sau afecțiuni care să amenințe vederea, cum ar fi ulcerul corneean. Este recomandat ca lentilele de contact, sau accesoriile pentru întreținerea lor, să nu aibă nicun fel de contact cu apa, fie ea apă de la robinet sau apa din piscină, mare, lacuri.

Înotul cu lentilele de contact poate irite ochii. Pentru a avea o vedere bună, chiar și la bazin, puteți purta ochelari de înot cu dioptrii, și astfel veți avea o vedere bună, atât în apă, cât și la suprafață.

Dacă, vă hotărâți însă să purtați lentile de contact la înot, ar trebui să optați pentru lentilele de contact de unică folosință. Acestea sunt concepute pentru a fi purtate o singură dată, și aruncate apoi, eliminând necesitatea curățării și dezinfectării acestora.

Pentru a fi în siguranță, este de preferat ca lentila să fie scoasă și aruncată imediat după ieșirea din piscină, clătirea ochilor cu lacrimi artificiale din abundență, și apoi aplicarea unei noi perechi de lentile de contact zilnice.

Lentilele de contact zilnice- o alternativă sănătoasă în vacanță
Lentilele de contact de unică folosință sunt cele mai recomandate de către specialiști, deoarece riscul apariției infecțiilor sau iritațiilor oculare este foarte mic, și nu este de dorit ca în vacanță să ne confruntăm cu astfel de probleme. Lentilele de contact pentru port zilnic se aplică dimineața și se îndepărtează seara, înainte de culcare.

Este modul cel mai simplu si cel mai igienic de corecție a vederii  și curățarea, dezinfectarea sau păstrarea lentilelor nu mai reprezintă o problemă.

Nu uitați să ne faceți o vizită înainte de a pleca în vacanță. Sănătatea ochilor este foarte importantă.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi