Siguranță la volan și confort pentru ochii tăi

Condusul mașinii poate fi o experiență plăcută, dar destul de obositoare, care necesită un câmp vizual optim și o focalizare cât mai precisă. Pe lângă timpul pe care îl petrecem la birou, acasă sau în compania prietenilor, mulți dintre noi petrecem o mare parte din zi și la volan.

Schimbarea vremii și condițiile neprietenoase ale acesteia afectează vederea considerabil, mai ales când suntem la volan. Lumina slabă din timpul nopții, ceața, vremea ploioasă sau zăpada pot deteriora experiența condusului, și, pe lângă disconfort, pot cauza și pericole. În medie, 83% dintre purtătorii de ochelari sunt șoferi și experiența acestora la volan implică de cele mai multe ori nesiguranță, dar și stres, mai ales în condiții dificile ale vremii sau pe timp de noapte.

Este timpul ca lentilele ochelarilor să preia sarcina dificilă de a oferi o vedere impecabilă la volan!

Pupila ochiului reacționează la intensitatea luminii din mediul înconjurător, în special în cazul luminii care intră direct în ochi. În cazul luminii diurne, diametrul pupilei este mic, iar în timpul nopții sau la lumină slabă pupila are dimensiuni medii. Astfel, percepția spațiului și aprecierea corectă a distanței devine dificilă în timpul șofatului atunci când este ceață, plouă, în zile întunecate sau noaptea.

Lentilele inovative Zeiss denumite DriveSafe, iau în calcul aceste schimbări ale pupilei în condiții diferite de iluminare și oferă o vedere îmbunătățită. Cercetătorii de la Zeiss au colaborat cu Institutul de Cercetare al Universității din Stuttgart, și au identificat exact acele zone care ajută șoferii să vadă cel mai clar posibil.

Zeiss a desăvârșit lentilele DriveSafe printr-o inovație, un tratament special aplicat lentilelor de ochelari, conceput pentru a contracara reflexiile luminii pe timp de noapte. Acesta scade efectul de strălucire cu până la 64%, și astfel farurile mașinilor care vin din sens opus nu vor mai crea disconfort.

Bordul mașinii cu panoul de comenzi este foarte important în timpul șofatului, și implicit o vedere clară asupra acestuia. Lentilele DriveSafe oferă purtătorilor o vedere cu 34% îmbunătățită asupra bordului, și cu 14% mai bună la distanță.

Cui i se potrivesc aceste lentile?

DriveSafe reprezintă o îmbunătățire a lentilelor de ochelari, destinată oricăror nevoi vizuale și sunt o opțiune excelentă pentru oricine dorește o vedere impecabilă și lipsită de străluciri deranjante atunci când conduce autovehicule.

DriveSafe este opțiunea ideală pentru toți cei care călătoresc sau conduc frecvent și, evident, pentru oricine simte disconfort în timpul condusului.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi!