Stresul poate afecta calitatea vederii

Majoritatea dintre noi suntem conștienți de faptul că stresul are implicații negative asupra corpului nostru, dar mulți dintre noi nu știu că acesta poate avea impact și asupra sănătății ochilor.  Să nu lăsăm stresul să ne afecteze poate fi un aspect destul de greu de realizat, tocmai de aceea ne dorim ca fiecare dintre dvs. să cunoască consecințele pe care le poate cauza acesta în ceea ce privește vederea.

Oboseala oculară
Oboseala oculară, cunoscută și cu termenul de astenopie, este o problemă destul de comună în cazul celor care își suprasolicită vederea. Majoritatea dintre noi petrecem zilnic un număr mare de ore în fața calculatorului sau privind dispozitive electronice, și lucrul acesta ne afectează considerabil ochii. Cercetătorii studiază impactul pe care îl are radiația emisă de aceste dispozitive, lumina albastră din componența acesteia fiind considerată cea răspunzătoare pentru apariția unor afecțiuni. Cele mai frecvente simptome sunt însă durerile de cap, usturimea și senzația de arsură a ochilor.

Dureri de cap și migrene
Stresul poate declanșa o migrenă sau o durere de cap datorată încordării, și concentrării intense. Migrenele sunt dureri de cap accentuate care sunt însoțite de o multitudine de alte simptome precum flash-uri de lumină,  apariția unor pete colorate în câmpul vizual, si durere atât de intensă încât povoacă stări de greață, și sensibilitate crescută la lumină. De cealaltă parte, durerile de cap datorate concentrării, apar în zona frunții și nu sunt atât de severe comparativ cu migrenele.

Spasmul pleoapelor
Faptul ca ochiul ni se ”zbate”(asa cum preferăm să spunem popular) este un efect al faptului că țesuturile și mușchii din jurul ochilor suferă o mișcare involuntară. Aceasta poate dura de la câteva minute, ore sau chiar zile și chiar dacă în mod curent nu reprezintă un pericol, poate influența capacitatea de concentrare și de  focalizare.

Glaucomul
Atunci când presiunea sanguină crește, presiunea din interiorul ochiului poate crește deopotrivă. Glaucomul este o afecțiune care rezultă ca urmare a unei tensiuni oculare mărite, cu efect asupr nervului optic, și are potențialul de a cauza scădere permanentă a vederii, sau chiar orbire.

Este important  să învățăm cu toții cum să administrăm stresul zilnic, întocmai pentru a evita compromiterea vederii. Specialiștii noștrii vă stau la dispoziție atât în cabinet, cât și prin intermediul rețelelor sociale pentru a vă ajuta să vă mențineți o sănătate a ochilor optimă.

Ai incredere. Vezi cu ochii tăi.